Szeged külföldi testvérvárosai > Szeged - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szeged külföldi testvérvárosai > 10 weboldal. Kategória leírása: Szeged testvérvárosai. Temesvár, Jeruzsálem, Liège, Darmstadt, Łódź, Turku, Marosvásárhely, Toledo, Nizza, Odesza, Rahó, Parma, Póla, Szabadka, Weinan...
Szponzorált linkek
Cambridge
http://hu.wikipedia.org/wiki/Cambridge

Cambridge egy régi angliai egyetemi város és Cambridgeshire megye adminisztrációs központja. Londontól kb. 80 km-re fekszik észak-északkeleti irányban. Cambridge a Cambridge-i Egyetem miatt a legismertebb, amely a híres Cavendish Laboratory-nak és a Cambridge University Library-nak is otthont ad. A 2001-es népszámlálás szerint a város lakossága 108 863 fő volt (22 153 diákot beleértve).

Cambridge
Darmstadt
http://hu.wikipedia.org/wiki/Darmstadt

Darmstadt város Németországban, Hessen szövetségi tartomány déli részén.

Darmstadt
Nizza
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nizza

Nizza (franciául Nice, olaszul Nizza, görögül Nikaia) Franciaország ötödik legnagyobb városa.Továbbá itt található Franciaország második legnagyobb repülőtere.

Nizza
Odessza
http://hu.wikipedia.org/wiki/Odessza

A város délnyugat Ukrajnában, a Fekete-tenger partján a Dnyeszter torkolatától 31 km-re északra, a fővárostól Kijevtől 443 km-re délre a tengerre néző teraszos domboldalakon fekszik, az ország legnagyobb tengeri kikötője és az Odeszai terület székhelye. Klímája enyhe és száraz, a januári középhőmérséklet 2 °C, a júliusi 22 °C, az éves csapadékmennyiség csupán 350 mm.

Odessza
Rahó
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rah%C3%B3

1373-ban Rahow néven említi először oklevél. A 17. század közepén már itt állt Jánoky Gáspár kastélya, mely a Rákóczi-szabadságharc alatt pusztult el. Iparosodása a 19. század közepén indult meg, ekkor számos német is telepedett itt le. A Felső-Tiszavölgy gazdasági, kereskedelmi és idegenforgalmi központja lett. 1792-ben és 1828-ban épültek görögkatolikus templomai. 1910-ben 6577 lakosából 4432 ruszin, 1177 magyar és 917 német volt. A 2001-es népszámláláskor lakóinak száma 15 241 volt, ebből 12%-nyi magyar nemzetiségű.

Rahó
Turku
http://hu.wikipedia.org/wiki/Turku

Turku (svédül: Åbo) Finnország legrégibb városa, melyet a 13. században alapítottak. 175 354 lakosával (2006-os adatok alapján) Finnország ötödik legnagyobb városa. Az Aurajoki folyó torkolatánál fekszik, A Nyugat-Finnország tartomány, ezen belül a délnyugat-finnországi (Varsinais-Suomi) régió központja. Turkuban a legmagasabb a svéd lakosok száma. Elhelyezkedése miatt a turkui kikötő Finnország második legforgalmasabb tengeri kikötője, évi 3,7 millió utassal. Csak Helsinki előzi meg évi 8,8 millió utassal.

Turku
Kotor
http://www.kotor.com/

Located along one of Montenegro's most beautiful bays is Kotor, a city of traders and famous sailors, with many stories to tell.

Kotor
Liège
http://hu.wikipedia.org/wiki/Li%C3%A8ge

Liège városa (francia, vallonul: Lidje, hollandul: Luik, németül: Lüttich; latinul: Leodium; 1949-ig a város nevét Liége-nek írták) Belgium egyik nagyvárosa, amely a Vallónia régióban, az azonos nevű tartományban található, amelynek közigazgatási központja is. A város a Meuse folyó völgyében fekszik, közel Belgium keleti, Hollandiával és Németországgal közös határához, ahol a Meuse folyóba ömlik egyik mellékfolyója, az Ourthe. A város a hagyományos vallón nehézipar (a sillon industriel) egyik központja volt a 20. szd. második feléig.

Liège
Lodz
http://hu.polandforall.com/negy-kultura-varosa-lodz-lengyelorszag.html

Számos műemlék: a “Hercegi Malom” épületkomplexum – eredeti gyári és rezidencia-telephely, jelenleg Lodzi Gyáriparosi Palotabelsőépítészeti Múzeum, Izraewl Poznański iparmágnás palotája jelenleg a Lodzi Várostörténeti és a Lódzi Művészeti Múzeum székhelye.

Lodz
Parma
http://www.origo.hu/noilapozo/receptek/20020410parma.html

A város legalább olyan híres lehetne a rajta átvezető középkori zarándokútról, a környezetében található csodálatos tájvédelmi körzetről és a körülötte hullámzó dombokon levő rendházakról, kastélyokról és várakról, mint a nevét viselő parmezán sajtról és a pármai sonkáról.

Parma
Hirdetések
Oldal leírása
szeged.wyw.hu: Szeged katalógus. Szegedi város információk. Iskola, sport, múzeum, rádió, zene, vendéglátás, utazás, egyetem.
Gyűjteményünkben 328 válogatott Szeged témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 328 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17141