Iskolák Szegeden > Szegedi főiskolák, egyetemek > Szeged - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Iskolák Szegeden > Szegedi főiskolák, egyetemek > 14 weboldal. Kategória leírása: Szegedi főiskolák és egyetemek honlapjai. Szegedi egyetemek honlapjai. Szegedi egyetemisták életéhez kapcsolódó oldalak.
Szponzorált linkek
Szegedi Tudományegyetem
http://www.u-szeged.hu/

Kutatás, fejlesztés · Egyetemi Könyvtár · Kultúra, sport, szabadidő ... A Szegedi Tudományegyetem internet kapcsolatát az NIIF biztosítja ...

Szegedi Tudományegyetem
Szegedi Tudományegyetem - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szegedi_Tudom%C3%A1nyegyetem

A Szegedi Tudományegyetem a szegedi József Attila Tudományegyetem, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, és a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Főiskola összevonásával alakult meg 2000. január 1-jén. Az egyetem szenátusának 2007 júliusi döntése alapján jogelődje az 1581-ben Báthory István által alapított kolozsvári jezsuita kollégium.

Szegedi Tudományegyetem - Wikipédia
Gazdaságtudományi Kar
http://www.eco.u-szeged.hu/

Közismert, hogy 1921-ben a Ferenc József Tudományegyetem Kolozsvárról Szegedre költözött, azonban közgazdászok szakképzése a szegedi egyetemen csak 73 év múlva, 1994-ben indult meg. A gazdaságtudományok egyetemi művelésének története tehát nagyrészt nem egy egyetemi szak, hanem inkább tanszékek, kurzusok, kutatási programok története.

Gazdaságtudományi Kar
Mezőgazdasági Kar
http://www.mfk.u-szeged.hu/

A Kar küldetése: a társadalom, a mezőgazdaság fejlesztésében alkotó szerepet betöltő, korszerű, magas szintű általános és szakmai ismeretekkel rendelkező mezőgazdasági mérnökök és szakmérnökök képzése, valamint a régió igényeinek megfelelő szakosító és továbbképző tanfolyamok szervezése, bonyolítása. Feladata továbbá a nemzeti és egyetemes kultúra közvetítésével felkészíteni a hallgatókat az értelmiségi létre, a tudományos ismeretek bővítésére és alkalmazására, a tudományok és a kultúra művelésére, valamint az anyanyelvi és az idegen nyelvi ismeretek fejlesztésére, a szaknyelvi ismeretek kialakítására.

Mezőgazdasági Kar
Természettudományi és Informatika Kar
http://www.sci.u-szeged.hu/

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kara 1921-ben kezdte meg működését, amikor Szeged városa befogadta a Kolozsvárról áttelepült tudományegyetemet.

Természettudományi és Informatika Kar
Szegedi Tudományegyetem lapja
http://www.u-szeged.hu/szegediegyetem

A Szegedi Tudományegyetem havi rendszerességgel megjelenő hivatalos és információs lapja.

Szegedi Tudományegyetem lapja
Filozófia Tanszék
http://www.arts.u-szeged.hu/philo/

Az Egyetem Filozófia Tanszékét 1921-ben alapították. A tanszék vezetõ professzorai - élükön a nemzetközi hírû Bartók Györggyel - az erdélyi nagyvárosból, Kolozsvárról jöttek át Szegedre az Egyetem Magyarországra kerülésekor. A Tanszék tevékenységének fõ iránya évtizedeken keresztül az értékfilozófia és a kanti filozófia recepciójának kutatása volt.

Filozófia Tanszék
A szegedi egyetemi matematikai intézetek hetvenöt éve
http://www.bibl.u-szeged.hu/exhib/evfordulo/kerekjarto/matematika.html

Az a nagy ívû fejlõdés és eredményesség, amely a matematika oktatását és kutatását Szeged tudományegyetemén immár háromnegyed évszázad óta jellemzi, az egyetem kolozsvári elõdjének keretei között létrejött kimagasló matematikai alkotómûhely szellemében és teljesítményében gyökerezik.

A szegedi egyetemi matematikai intézetek hetvenöt éve
Juhász Gyula Tanárképző Főiskola
http://www.jgytf.u-szeged.hu/

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Magyarország legrégebbi tanárképző intézménye. A polgári leány- és fiúiskolák számára 1873-tól képeztek tanárokat Budapesten az akkori tanítónő- és tanítóképző intézetekben. A kezdetben kétéves képzés ideje és színvonala fokozatosan nőtt, így 1918-ban már főiskolai rangot kaptak a tanárképzők.

Juhász Gyula Tanárképző Főiskola
Herman Ottó Kollégium
http://www.ohsh.u-szeged.hu/

A diákotthon, a jó közösségi életnek köszönhetően 1974-ben kollégium lett, majd 1979-és 1984-ben „Kiváló Kollégium” címet adományozott az OFKB, 1999-ben pedig az „Év Kollégiuma” díjat nyerte. 1997-től bővölt a Fürj u.-i épülettel, ami ma már különálló kollégiumként működik. Itt kapott helyet a Társadalomtudományi Szakkollégium is.

Herman Ottó Kollégium
Máv Kollégium
http://www.diakotthon-szeged.sulinet.hu/

Az intézmény neve: "A Vasút a gyermekekért" Alapítvány Diákotthona.

Máv Kollégium
Szegedi Egyetem klub
http://szeged-egyetem.network.hu/

Keress barátokat, alapíts klubokat, tölts fel képet, videót, linket, írj blogot, vagy fórumozz. Ez mind a Network. És még több...

Szegedi Egyetem klub
Bölcsészettudományi Kar
http://primus.arts.u-szeged.hu/ftk/

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán 1996 óta működő fordító- és tolmácsképző tanszékközi program célja olyan – elméleti és gyakorlati – szakemberek képzése, akik a magyarországi és az európai uniós szakfordító- és tolmácspiac követelményeinek megfelelő minőségi munkavégzésre képesek.

Bölcsészettudományi Kar
Egyetem Online
http://lunapapa.hu/egyetem/

Aktuális, cikkek, archív, linkek, impresszum, fórum...

Egyetem Online
Hirdetések
Oldal leírása
szeged.wyw.hu: Szeged katalógus. Szegedi város információk. Iskola, sport, múzeum, rádió, zene, vendéglátás, utazás, egyetem.
Gyűjteményünkben 328 válogatott Szeged témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 328 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17141